Zľava!

Košieľka

16,00 30,00 

Táto pomôcka napomáha k nácviku jemnej motoriky,  trénuje úchop, samostatnosť, trpezlivosť,  dôslednosť a v neposlednom rade vytvára priestor pre vynorenie spomienok.

Vašou hlavnou úlohou je navliecť šnúrku do ihly a postupne „prišívať“ gombíky na košieľku. Ďalšou úlohou je prevliekanie stužky cez dierky do rôznych vzorov podľa fantázie (šnurovačka, vodorovne, zvislo).

  • Materiál: drevo
  • Rozmer: 175 mm  x 200 mm
  • Varianty: Ružová – 16 Eur, Modrá – 16 Eur, Ružová + Modrá – 30 Eur
  • Obsah balenia: košieľka, drevená ihla, 6 farebných drevených gombíkov, šnúrka s dreveným ukončením, saténová stužka

Tento produkt si viete zakúpiť a my ho môžeme za Vás venovať ľubovoľnému domovu pre seniorov, stačí si pri doprave vybrať  ‚Svoj nákup venujem do Vami vybraného domova pre seniorov‘, ak máte preferovaný domov, uveďte ho do poznámky v objednávke.

Kúpou našich výrobkov podporíte financovanie celoročnej činnosti Koľko Lásky o.z. na pomoc seniorom. Všetky výrobky sú s láskou ručne robené na Slovensku v spolupráci s vedúcou sociálnou pracovníčkou z domovu pre seniorov. Boli odkonzultované primárkou na oddelení dlhodobo chorých a pacientmi odskúšané. ĎAKUJEME!

Katalógové číslo: - Kategória:

Popis

Prečo je dôležité rozvíjať jemnú motoriku?

“Každá ľudská bytosť prichádza na svet s prirodzeným záujmom rozvíjať jemnú motoriku už od obdobia raného detstva. Tak ako je prirodzený rozvoj, tak aj úbytok funkčnosti jemnej motoriky patrí do života ľudí a nastáva v istom okamihu života z dôvodu rôznych zmien. Tieto zmeny sa najčastejšie objavujú vplyvom degeneratívnych ochorení, poúrazových stavov, straty svalovej súhry a sily, príp. pridružujúcich sa ochorení. K nim napríklad patrí NCMP (náhla cievna mozgová príhoda), Parkinsonova choroba či strata pravidelných návykov vplyvom Alzheimerovej choroby, ktorá výrazne ovplyvňuje funkčnosť jemnej motoriky. Tým sa pacient stáva čoraz viac odkázaný na pomoc inej fyzickej osoby.”

– primárka oddelenia dlhodobo chorých MUDr. Alena Sabová

Ďalšie informácie

Hmotnosť 230 g
Rozmery 23 × 21 × 6 cm
Variant:

Ružová – 16 Eur, Modrá – 16 Eur, Sada Nina: Ružová + Modrá – 30 Eur

Možno by sa Vám páčilo…