Zľava!

Váza s hlavolamom

15,00 50,00 

Táto pomôcka napomáha nácviku jemnej motoriky a zápästia, úchopu, kreativity a tréningu kognitívnych funkcií. Interaktívna váza má na druhej strane vygravírované úlohy orientované na tréning pamäte, pozornosti a sústredenia so zameraním na aktivizáciu mozgových buniek. 

Vašou úlohou je vybrať všetky kvety z vopred pripravených dierok krúživým pohybom a následne ich vrátiť podľa vlastnej kreativity späť do dierok. Klient tak precvičuje obe horné končatiny od predlaktia cez zápästie až po končeky prstov. Po vybratí kvetov z dierok vázu otočí. Váza má na druhej strane vygravírovanú úlohu orientovanú na pamäť, pozornosť alebo sústredenie. S vázou je možné pracovať aj v skupinách. Vygravírované úlohy majú rôzne varianty (4 druhy), preto si klienti pri práci v skupine môžu postupne medzi sebou vymeniť vázy a plniť nové úlohy. Po skončení úlohy je možné si vázu zavesiť na stenu ako dekoráciu. 

  • Materiál : drevo
  • Rozmer: 135 mm x 200 mm
  • Varianty: Otázky na tréning pamäte, Nájdi protiklady, Nájdi v miestnosti 3x, Vypočítaj, Sada Andrea (4ks vázy s rôznymi úlohami)
  • Obsah balenia:  drevená váza s dierkami, kvety a listy na zapichovanie

Tento produkt si viete zakúpiť a my ho môžeme za Vás venovať ľubovoľnému domovu pre seniorov, stačí si pri doprave vybrať  ‚Svoj nákup venujem do Vami vybraného domova pre seniorov‘, ak máte preferovaný domov, uveďte ho do poznámky v objednávke.

Kúpou našich výrobkov podporíte financovanie celoročnej činnosti Koľko Lásky o.z. na pomoc seniorom. Všetky výrobky sú s láskou ručne robené na Slovensku v spolupráci s vedúcou sociálnou pracovníčkou z domovu pre seniorov. Boli odkonzultované primárkou na oddelení dlhodobo chorých a pacientmi odskúšané. ĎAKUJEME!

 

Katalógové číslo: - Kategória:

Popis

Prečo je dôležité rozvíjať jemnú motoriku?

“Každá ľudská bytosť prichádza na svet s prirodzeným záujmom rozvíjať jemnú motoriku už od obdobia raného detstva. Tak ako je prirodzený rozvoj, tak aj úbytok funkčnosti jemnej motoriky patrí do života ľudí a nastáva v istom okamihu života z dôvodu rôznych zmien. Tieto zmeny sa najčastejšie objavujú vplyvom degeneratívnych ochorení, poúrazových stavov, straty svalovej súhry a sily, príp. pridružujúcich sa ochorení. K nim napríklad patrí NCMP (náhla cievna mozgová príhoda), Parkinsonova choroba či strata pravidelných návykov vplyvom Alzheimerovej choroby, ktorá výrazne ovplyvňuje funkčnosť jemnej motoriky. Tým sa pacient stáva čoraz viac odkázaný na pomoc inej fyzickej osoby.”

– primárka oddelenia dlhodobo chorých MUDr. Alena Sabová

Ďalšie informácie

Hmotnosť 180 g
Rozmery 22 × 15 × 4 cm
Variant:

Otázky na tréning pamäte – 15 Eur, Nájdi protiklady – 15 Eur, Nájdi v miestnosti 3x – 15 Eur, Vypočítaj – 15 Eur, Sada Andrea: 4x váza s rôznymi úlohami – 50 Eur

Možno by sa Vám páčilo…