Dotykové Čísla

20,00 

Táto pomôcka napomáha nácviku jemnej motoriky a kognitívnych funkcií a uplatňuje sa aj pri práci s poruchami učenia. Dotykové čísla sú vystupujúce z priestoru, preto sú vhodné aj pre krátkozrakých či nevidiacich klientov. Vďaka svojmu tvaru sú čísla dotykom ľahšie rozoznateľné. 

Pod každým číslom sú na doske vygravírované bodky, ku ktorým je potrebné priradiť dané číslo. Bodky sú ľahko hmatateľné, čo umožňuje pomôcku používať aj slabozrakým klientom. 

  • Materiál : drevo
  • Rozmer: 300 mm  x  210 mm 
  • Cena: 20 Eur
  • Obsah balenia: drevená podložka hrubá 8 mm, vyberateľné vystupujúce čísla 1-10

Tento produkt si viete zakúpiť a my ho môžeme za Vás venovať ľubovoľnému domovu pre seniorov, stačí si pri doprave vybrať  ‚Svoj nákup venujem do Vami vybraného domova pre seniorov‘, ak máte preferovaný domov, uveďte ho do poznámky v objednávke.

Kúpou našich výrobkov podporíte financovanie celoročnej činnosti Koľko Lásky o.z. na pomoc seniorom. Všetky výrobky sú s láskou ručne robené na Slovensku v spolupráci s vedúcou sociálnou pracovníčkou z domovu pre seniorov. Boli odkonzultované primárkou na oddelení dlhodobo chorých a pacientmi odskúšané. ĎAKUJEME!

Kategória:

Popis

Prečo je dôležité rozvíjať jemnú motoriku?

“Každá ľudská bytosť prichádza na svet s prirodzeným záujmom rozvíjať jemnú motoriku už od obdobia raného detstva. Tak ako je prirodzený rozvoj, tak aj úbytok funkčnosti jemnej motoriky patrí do života ľudí a nastáva v istom okamihu života z dôvodu rôznych zmien. Tieto zmeny sa najčastejšie objavujú vplyvom degeneratívnych ochorení, poúrazových stavov, straty svalovej súhry a sily, príp. pridružujúcich sa ochorení. K nim napríklad patrí NCMP (náhla cievna mozgová príhoda), Parkinsonova choroba či strata pravidelných návykov vplyvom Alzheimerovej choroby, ktorá výrazne ovplyvňuje funkčnosť jemnej motoriky. Tým sa pacient stáva čoraz viac odkázaný na pomoc inej fyzickej osoby.”

– primárka oddelenia dlhodobo chorých MUDr. Alena Sabová

Ďalšie informácie

Hmotnosť 550 g
Rozmery 33 × 23 × 3 cm

Možno by sa Vám páčilo…